Staten må kjøpe fiskekvotene!

- Det er nå på høy tid at vi står samlet i nord, og får kvotene tilbake dit de hører hjemme - nemlig hos folket, sier fiskeripolitisk talsmann hos Nordkalottfolket, Lasse-Håvard Lyngmo.

Reguleringene av fiskeriene er et av de viktigste temaene når man skal diskutere livsgrunnlaget og bolysten i kystsamfunnene i nord. Gjennom å selge kvotene til private, har man startet en utvikling hvor alle, og ikke minst både befolkningen og staten Norge er dømt til å tape på sikt. For å bli fisker i dag, må du først kjøpte deg båt for noen millioner, og dernest kanskje en fiskekvote på flere millioner. Det er urettferdig, og det strider fullstendig mot sunn fornuft at man skal kunne kjøpe og selge noe som svømmer rundt i havet og burde være en felles ressurs.

- For å få langsiktig bærekraft, må staten kjøpe tilbake alle kvotene, og heller leie dem ut til fiskerne! Staten får betale det kvotene er verdt i dag, så ikke de som har kjøpt kvoter, taper penger. Deretter må man bli enige om langsiktige leieforhold, som sikrer trygghet for fiskerne. Da vil man få slutt på spekulasjoner i kvoter, og man vil få fiskere som har en reell mulighet til å leve av fiskeriene! Først da vil både staten og vi som bor her i nord, ha trygghet for at vi fortsatt eier fisken og ressursene rundt oss til evig tid, forsetter Lyngmo, som sjøl er fisker fra Lyngen.

- Dette, sammen med oppdrett inn i lukkede anlegg og nullutslipp for all havbruksnæring, kommer til å være Nordkalottfolkets viktigste saker i årene fremover, avslutter Lyngmo.

For ytterligere informasjon, kontakt

Fiskeripolitisk talsmann for Nordkalottfolket: Lassse-Håvard Lyngmo, mobiltel 91868473 lasse-ly@online.no.

For ytterligere kommentarer, ta kontakt med Lasse Lyngmo på tel 91868473

Fylkestinget 2019-2023

Kontakt oss gjerne: 

Epost:

nordkalottfolket@gmail.com

Leder: 

Toril Bakken Kåven, mobil 92 86 86 70

1. nestleder: 

Kjellrun Wilihelmsen, mobil 41 49 92 37

2. nestleder: 

Roar Olsen, mobil 91 33 45 60

1. Toril Bakken Kåven, Alta

Vararepresentanter: 

1   Magne Ek, Alta 

2  Roar Olsen, Nordreisa

3  Lasse-Håvard Lyngmo, Svensby, Lyngen

4  Nora Marie Ollila, Tromsø

Sametinget 2017-2021

Valgt inn på Sametinget: 

1. Toril Bakken Kåven, 1968

2. Kjellrun Wilhelmsen, 1967

Vararepresentanter: 

Siw Line Thomassen, 1971

Klemet Mikkel Buljo, 1973

Kjetil Romsdal, 1958

Britt Irene Salamonsen, 1967

  • Facebook Social Icon

Copyright © Nordkalottfolket