Kjempesuksess med underskrifter!


Nordkalottfolket lanserte torsdag 31.01 at de starter å samle underskrifter for å stille liste til fylkestingsvalget i Troms og Finnmark. Før to uker er gått, er det allerede onsdag 13. februar om formiddagen samlet inn rundt 500 underskrifter, som er kravet for å kunne stille liste til Fylkestingsvalget. - Det har gått sjokkerende fort, sier leder Toril Bakken Kåven. Husk, det er under to uker siden vi startet - vi har jo liksom knapt begynt, ler hun. Hun og Kjetil Romsdal, leder av Nordre krets, fortalte den gledelige nyheten onsdag ettermiddag.

- Dette har vært utrolig givende og inspirerende! Grovtellingen viste allerede onsdag 13. februar om formiddagen, at vi nå er over 500 underskrifter, og vi vet med sikkerhet at vi kan stille liste. Vi skal enda ha inn 50 til, som en sikkerhetsmargin, men det er ingen problem. Det er fortsatt over 1,5 måned til lister og underskrifter skal være inne, så vi har nok tid. Det er morsomt å se hvordan det er samlet inn masse i enkelte områder, både ute på kysten og innland, både i Troms og Finnmark – vi er kjemepfornøyde!

- At det gikk så himla fort med underskriftene, gjør at vi nå har mer ro på oss til å jobbe med listeforslag og politikkutvikling, og får kjørt gode prosesser på dette. Vi er også veldig klar på at det å skrive under på lista, IKKE betyr at de samme folkene stemmer på oss – det er bare en aksept av at vi stiller til et demokratisk valg. Så får vi se når høsten kommer, hvem som får flest stemmer.

Uansett føler vi nå at vi har fått en kjempegod start. Nå skal vi utforme god politikk - om nord, for nord. Nordkalottfolket satser på Fylkestinget, det skal være sikkert og visst, avslutter en smilende Kåven.

Bilde: under et medlemsmøte i Alta onsdag, fortalte leder Toril Bakken Kåven den gledelige nyheten, at målet om 500 underskrifter er nådd, allerede 1,5 mnd før fristen. Her sammen med leder av region Nordre, Kjetil Romsdal.

Fylkestinget 2019-2023

Kontakt oss gjerne: 

Epost:

nordkalottfolket@gmail.com

Leder: 

Toril Bakken Kåven, mobil 92 86 86 70

1. nestleder: 

Kjellrun Wilihelmsen, mobil 41 49 92 37

2. nestleder: 

Roar Olsen, mobil 91 33 45 60

1. Toril Bakken Kåven, Alta

Vararepresentanter: 

1   Magne Ek, Alta 

2  Roar Olsen, Nordreisa

3  Lasse-Håvard Lyngmo, Svensby, Lyngen

4  Nora Marie Ollila, Tromsø

Sametinget 2017-2021

Valgt inn på Sametinget: 

1. Toril Bakken Kåven, 1968

2. Kjellrun Wilhelmsen, 1967

Vararepresentanter: 

Siw Line Thomassen, 1971

Klemet Mikkel Buljo, 1973

Kjetil Romsdal, 1958

Britt Irene Salamonsen, 1967

  • Facebook Social Icon

Copyright © Nordkalottfolket