Fylkeslisten klar: Nordkalottfolket skaper nye politikere!

NYE POLITIKERE ER FØDT!!

- Vi tror lista danner grunnlaget for en sterk og god røst – av folk nordfra, sett nordfra og kun med fokus på nord. Ekte nordpolitikk, rett og slett. Mange hos oss er sterkt bekymret for sammenslåingen, men vi tok et valg – vi skal jammen vise dem! Vise dem hva vi i nord er laget av! Eneste grunnen til at vi stiller liste, er at Troms og Finnmark slås sammen. I så måte er vi første, og hittil eneste ektefødte barn av fylkessammenslåingen, smiler leder Toril Bakken Kåven. Nå er lista satt!

Og vi er alle ny i fylkespolitikken, selv om noen er "garva" i annen politikk. Vi er eneste parti som faktisk har klart å engasjere mange nye mennesker inn i politikken – og dermed kanskje ny måte å tenke på. Vi stiller spørsmål ved mye innenfor dagens system, og det skal vi gjøre fremover også. Våre folk kommer til å bli et friskt pust i en politisk hverdag hvor det er lite nytt under himmelen sett ut fra at det er få nye ansikt på andre lister. Vi skal være for folket i nord, ingenting annet. Vi trenger ikke dra til Oslo for å få påfyll av egne meninger, slik som andre partier har en tendens til å gjøre.

Det har vært mye arbeid å få til listen, men svært spennende og givende. Vi har noen huller i regionen, men det må man regne med på en sånn førstegangsliste.

Sterke navn fra Tromsø og Troms.

Sammen med oss har vi mange sterke navn fra Tromsregionen. Den folkelige Roar Olsen er viden kjent for mange i Tromsø som Rema-Roar, selv om han nå bor i Nordreisa. Nora Ollila i Tromsø er lærerstudent røtter fra Storfjord, og er et ekte nordnorsk kvinnfolk med røtter både i norsk, kvensk og sjøsamisk kultur - og er engasjert i det meste som rører seg. Lasse Lyngmo er fiskarbonde og har utmerket seg innenfor fiskerisaker de siste årene – og er utrolig stødig på fiskeri og landbruk. I tillegg har vi Lone Beate Ebeltoft, Helene Knutsen og Ronny A. Lyngmo som alle bor i Tromsø, med hjemrøtter i Vardø og Lyngen. Her er det mange kjempegode kandidater. Alle i Troms er helt nye i politikken, og er i full gang med å jobbe frem hva som er viktige tema for folk i Troms.

Nye, spennende folk i Vestfinnmark

Vi er selvfølgelig noen gamle travere, og Toril Bakken Kåven fra Tverrelvdalen i Alta topper lista, med Kjetil Romsdal høyt oppe. Toril har forsøkt å selge førsteplassen til alle i partiet, men det har vært enstemmig og bunnsolid røst: denne første perioden må og skal Kåven være på topp. - Jeg må jo bare takke for tilliten, det er jo utrolig rørende at de ønsker meg på topp enda. Jeg burde jo henge i hornet på veggen nå, og knirke for meg selv. Men, jeg får vente noen år til da, ler Kåven. Vidar Antonsen fra Hammerfest (Rypefjord) er også blant de 10 første, og Vidar har stor tillit hos de aller fleste. Og, spennende er det at vi har fått med utrolig mange nye: Magne Ek er tidligere journalist, som nå har engasjert seg hos Nordkalottfolket. Det samme har Katarina Jørstad Thoresen, begge fra Alta. Magne har allerede bidratt sterkt med sin analytiske og kritiske røst i alle diskusjoner, mens 18 år gamle Katarina ettertrykkelig har satt oss på plass i forhold til hva som er viktig for unge. I tillegg har vi Bror Ivar Salamonsen høyt oppe: Fra Børselv i Porsanger, som nå bor i Karasjok, og Sølvi Johansen som også har vært engasjert på Tverrpolitisk liste i Porsanger. Det blir utrolig artig å jobbe med valgprogrammet sammen med disse kreative folkene, og alle de andre på lista!

Spennende oppbygging i Øst-Finnmark!

Den senere tid har vi fått på plass flere spennende navn fra Østfinnmark, men siden de er så ferske, er de satt litt lengre ned på listen, så de kan ha en «læreperiode» først. Kjell Dervola fra Kirkenes vil bidra, og utrolig spennende er det også å ha fått med Mats Lamo, en ung fisker som bor i Vadsø og med røtter i Nervei. Det samme har Hilde-Kathrine som bor i Alta, som opprinnelig er fra Nervei. Også Katarina Jørstad Thoresen påberoper seg delvis Vadsø-medlemskap, siden hun har bodd der i mange år, i tillegg til Ebeltoft, bosatt i Tromsø, men fra Vardø. Nordkalottfolket har foreløpig ikke eget lokallag i øst, men med den interessen vi nå opplever fra folk, så tror jeg ikke det er lenge før vi har det på plass, sier Kåven.

Neste fase: arbeidsprogram!

Grunnlaget for Nordkalottfolket ligger fast: likeverdighet, naturnærhet, et sterkt fokus på nord og Nordkalottens utfordringer, kultur- og næringsfokus. Vi har jo f eks klare synspunkter om at all oppdrett skal inn i lukkede anlegg, nullutslipp fra næringsvirksomhet i havet – og at fisken skal tilhøre folket. Så må vi selvfølgelig utvide våre politikkområder til det som er aktuelt på fylkestinget, blant annet samferdsel, skole, helse, infrastruktur og internasjonalt arbeid.

Nå når listen er på plass, så er neste fase å få på plass et arbeidsprogram for fylkestingsvalget. Prosessen har allerede startet, og i løpet av mai måned bør alt være på plass. Da skal vi ha diskutert oss ferdig, ler Kåven. Dette er helt fantastisk, vi er spente og gleder oss. Vi er ikke i tvil om at vi kommer til å få en kjempefin tid fremover, og om folk har lyst å gi oss innspill, må de bare ta kontakt! De finner sikkert en eller annen på listen de kjenner, smiler Toril Bakken Kåven.

Her er fullstendig liste - og de 32 første finner du under:

1 Toril Bakken Kåven, Alta

2 Roar Olsen, Nordreisa

3 Lasse-Håvard Lyngmo, Svensby, Lyngen

4 Kjetil Romsdal, Alta

5 Nora Marie Ollila, Tromsø

6 Bror Ivar Salamonsen, Karasjok

7 Magne Ek, Alta

8 Lone Beate Ebeltoft, Krokelvdalen

9 Vidar Kvalnes Antonsen, Rypefjord, Hammerfest

10 Katarina Jørstad Thoresen, Alta

11 Sølvi Vivian Johansen, Børselv, Porsanger

12 Hilde-Kathrine Nilsen, Alta

13 Kai Petter Johansen, Kvænangen

14 Kjell Ingvald Dervola, Kirkenes

15 May Kristin Knutsen, Kvaløysletta

16 Mats Lamo, Vadsø

17 Brit Elisabeth (Lisa) Wilhelmsen Vidal, Lakselv, Porsanger

18 Helene Beate Knutsen, Tromsø

19 Knut Einar Kristiansen, Brenna, Porsanger

20 Maylen Berg, Lakselv, Porsanger

21 Lene Knutsen, Alta

22 Rolf Wilhelmsen, Alta

23 Lisa Vangen, Samuelsberg, Kåfjord

24 Ronny Andre Lyngmo, Krokelvdalen

25 Sara Berit Ellen Buljo, Kautokeino

26 Ronald Kaino-Hestness, Kvænangen

27 Stig Furu, Alta

28 Jan Skogheim, Sørreisa

29 Kjell E. Bjørnæs, Alta

30 Marianne Strøm Vetoniemi, Alta

31 Kurt A. Solheim, Kvænangen

32 Oskar Langli, Alta

Fylkestinget 2019-2023

Kontakt oss gjerne: 

Epost:

nordkalottfolket@gmail.com

Leder: 

Toril Bakken Kåven, mobil 92 86 86 70

1. nestleder: 

Kjellrun Wilihelmsen, mobil 41 49 92 37

2. nestleder: 

Roar Olsen, mobil 91 33 45 60

1. Toril Bakken Kåven, Alta

Vararepresentanter: 

1   Magne Ek, Alta 

2  Roar Olsen, Nordreisa

3  Lasse-Håvard Lyngmo, Svensby, Lyngen

4  Nora Marie Ollila, Tromsø

Sametinget 2017-2021

Valgt inn på Sametinget: 

1. Toril Bakken Kåven, 1968

2. Kjellrun Wilhelmsen, 1967

Vararepresentanter: 

Siw Line Thomassen, 1971

Klemet Mikkel Buljo, 1973

Kjetil Romsdal, 1958

Britt Irene Salamonsen, 1967

  • Facebook Social Icon

Copyright © Nordkalottfolket