Går for formannskapsmodellen

Med skrekkblandet fryd er nå sekken pakket, papirer lest, og Nordkalottfolkets ferske representant til Troms og Finnmark Fylkeskommune er klar for avgang. Det starter med full trøkk fra første sak, hvor allerede nytt forslag er skrevet og klar for innlevering: Nordkalottfolket ønsker formannskapsmodellen som styringsform, og ikke parlamentarisme.

- Ja, jeg er kjempespent på uken. Så godt som alt som skal skje, er fullstendig nytt for meg. Det skal gjøres viktige valg for den fremtidige organiseringen, reglement skal vedtas og det er mange formaliteter. Det er utfordrende for et parti som aldri har vært representert på fylkestinget, å sette seg inn i alle finurligheter rundt reglement og annet. Men, her er det bare å hive seg ut i det, sier Toril Bakken Kåven, Nordkalottfolkets representant.

- Vi ser også at fellesnemnda har foreslått parlamentarisme som styringsform i det nye fylkestinget. Det er fordeler og ulemper uansett hvilken styringsform man velger, og i denne saken har vi landet på at formannskapsmodellen er best. For vår del dreier det seg om nærhet til beslutningene. I formannskapsmodellen er også opposisjon representert i ledelsen, og har dermed bedre innsyn, og større påvirkningskraft på vedtak. Selv om det i praksis ikke alltid er tilfelle, mener vi denne modellen fremmer mer konsensus og muligheter og enighet i saker, og ønsker derfor formannskapsmodellen. Vi tror også det ligger nærmere den nordnorske måten å tenke på: man setter seg ned rundt et bord og diskuterer, i stedet for at kun de som er i flertallsposisjon, diskuterer seg frem til enighet sammen. Et annet viktig moment er økonomi. Det er som oftest en mye rimeligere løsning, og som politikere bør vi være vårt ansvar bevisst og velge løsninger som er effektive og rimelige. Vi kommer dermed til å fremme forslag, eller støtte andres forslag om å ha formannskapsmodell i Troms og Finnmark Fylkeskommune, avslutter Kåven.

Fylkestinget 2019-2023

Kontakt oss gjerne: 

Epost:

nordkalottfolket@gmail.com

Leder: 

Toril Bakken Kåven, mobil 92 86 86 70

1. nestleder: 

Kjellrun Wilihelmsen, mobil 41 49 92 37

2. nestleder: 

Roar Olsen, mobil 91 33 45 60

1. Toril Bakken Kåven, Alta

Vararepresentanter: 

1   Magne Ek, Alta 

2  Roar Olsen, Nordreisa

3  Lasse-Håvard Lyngmo, Svensby, Lyngen

4  Nora Marie Ollila, Tromsø

Sametinget 2017-2021

Valgt inn på Sametinget: 

1. Toril Bakken Kåven, 1968

2. Kjellrun Wilhelmsen, 1967

Vararepresentanter: 

Siw Line Thomassen, 1971

Klemet Mikkel Buljo, 1973

Kjetil Romsdal, 1958

Britt Irene Salamonsen, 1967

  • Facebook Social Icon

Copyright © Nordkalottfolket