Til lykke med Kvenfolkets dag!

Kjære alle sammen.

- Det er ikke mange årene siden man begynte feiringen av Kvenfolkets dag, og det har fort vist seg å bli en viktig og flott markering for kvener over hele landet. Nordkalotten har i århundrer vært en miks av nordmenn, samer og kvener som har levd sammen side om side, og integrert gjennom naboskap og giftemål. Det finnes nå kvenforeninger store deler av landet, som feirer dagen, og på den måten synliggjør den fine historien om vårt flerkulturelle fellesskap som har vært i generasjoner. Akkurat i år blir feiringen annerledes, siden vi ikke kan møtes i sosialt lag, men det får man ta igjen til neste år!

- Vi har etterlyst flere kulturelle markører som kan vise kvensk tilhørighet, og langsomt ser vi at det begynner å spire og gro. Klær, smykker og historier som underbygger kvensk kultur dukker opp, og styrker identiteten og stoltheten rundt vår kvenske historie. Like før feiringen dette året, dukket det opp sølvsmykker inspirert av det kvenske flagget - lett gjenkjennelig og for mange et kjærkomment tilskudd for å vise sin identitet. Vi velger å vise frem de flotte smykkene her.

- Gratulerer med dagen, og til lykke med Kvenfolkets dag over hele landet!

Fylkestinget 2019-2023

Kontakt oss gjerne: 

Epost:

nordkalottfolket@gmail.com

Leder: 

Toril Bakken Kåven, mobil 92 86 86 70

1. nestleder: 

Kjellrun Wilihelmsen, mobil 41 49 92 37

2. nestleder: 

Roar Olsen, mobil 91 33 45 60

1. Toril Bakken Kåven, Alta

Vararepresentanter: 

1   Magne Ek, Alta 

2  Roar Olsen, Nordreisa

3  Lasse-Håvard Lyngmo, Svensby, Lyngen

4  Nora Marie Ollila, Tromsø

Sametinget 2017-2021

Valgt inn på Sametinget: 

1. Toril Bakken Kåven, 1968

2. Kjellrun Wilhelmsen, 1967

Vararepresentanter: 

Siw Line Thomassen, 1971

Klemet Mikkel Buljo, 1973

Kjetil Romsdal, 1958

Britt Irene Salamonsen, 1967

  • Facebook Social Icon

Copyright © Nordkalottfolket