Ta vare på hverandre!


Coronatiltakene har slått ned i samfunnet på mange måter. Mens noen lever sine liv nesten som før, ser andre store konsekvenser av de tiltakene som er pålagt oss. Det er allerede 400 000 permitterte i landet, og vi tror dette vil stige når flere foreldre går ut av omsorgspermisjon over påske. Mange næringer er sterkt påvirket av coronatiltakene, og vi vet enda ikke hvilke endringer dette vil gi på lengre sikt.

Men, en ting vet vi: bedriftene i nord, og bedriftene i distriktene er ekstra sterkt påvirket av denne krisen. I alle distrikter har vi stor andel av mikrobedrifter, dvs bedrifter med 1-5 ansatte, og for de minste, treffer ikke nødvendig vis intensivhjelpen fra staten - både fordi de er liten og fordi de har store sesongsvingninger. I tillegg har også coronatiltakene mange menneskelige side som bekymrer oss, blant annet om voldsutsatte barn og familiemedlemmer får den hjelpen de har behov for.

Nordkalottfolket vil fortsette å holde fokus på nord og på distriktene. Vi vil jobbe for at de aller minste, både næringsliv og mennesker, blir ivaretatt på best mulig måte. Det gavner oss i distriktene,og det gavner oss i nord.

Nå starter påskehøytiden, uten alle festivaler i indre Finnmark, uten den store hytteutfarten, og uten de store familietreffene som vi elsker. Det får vi tåle, mens vi leser bøker, griller i hagen, spiser gode middager, snakker i telefon og chatter med venner og kjente. Så får viktigste påskeaktivitet være å holde avstand, og vaske hender. En riktig god påske ønskes alle våre kjente. Ta vare på hverandre!

Fylkestinget 2019-2023

Kontakt oss gjerne: 

Epost:

nordkalottfolket@gmail.com

Leder: 

Toril Bakken Kåven, mobil 92 86 86 70

1. nestleder: 

Kjellrun Wilihelmsen, mobil 41 49 92 37

2. nestleder: 

Roar Olsen, mobil 91 33 45 60

1. Toril Bakken Kåven, Alta

Vararepresentanter: 

1   Magne Ek, Alta 

2  Roar Olsen, Nordreisa

3  Lasse-Håvard Lyngmo, Svensby, Lyngen

4  Nora Marie Ollila, Tromsø

Sametinget 2017-2021

Valgt inn på Sametinget: 

1. Toril Bakken Kåven, 1968

2. Kjellrun Wilhelmsen, 1967

Vararepresentanter: 

Siw Line Thomassen, 1971

Klemet Mikkel Buljo, 1973

Kjetil Romsdal, 1958

Britt Irene Salamonsen, 1967

  • Facebook Social Icon

Copyright © Nordkalottfolket